16 August 2023

Aktualno! Novi član dua Spopad harmonik je Klemen Bojanovič

Novi član unikatnega in mednarodno uveljavljenega dua harmonik, ki ga vodi Miha Debevec, je Klemen Bojanovič, virtuoz na klasični harmoniki.
Izbran je bil na posebni avdiciji in prihaja iz Maribora, kjer je leta 2012 zaključil študij klasične harmonike na Konservatoriju za glasbo in balet pri profesorju Andreju Lorberju.
V slovenskem glasbenem prostoru se že vrsto let pojavlja v vlogi harmonikarja, skladatelja in pedagoga. Redno vodi seminarje in delavnice v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti na temo sodobnega poustvarjanja ljudske inštrumentalne ter plesne glasbe. Je umetniški vodja Rožanske muzike (ŽKUD Tine Rožanc), Krogovcev (DKV Krog) in projekta Ped1ped. Aktiven je tudi v koncertni zasedbi Kr’Etno, duetu Dvojina ter harmonikarskemu orkestru Disharmonična kohorta, ki je bil ustanovljen za predstavo Alamut skupine Laibach. Prav tako je avtor glasbenih aranžmajev plesno scenskih predstav Aleksandrinke, Apotropeja, Desetero zgodb ljubezni, Nikrmana, Reka, Svetloba in Ljubljanski zvon, ki so bile med leti 2016 in 2023 izvedene v Cankarjevem domu v Ljubljani, Festivalni dvorani na Bledu ter v SNG Maribor. Omeniti velja tudi to, da je napisal glasbo za gledališko-plesno predstavo Prebujenje, ki je bila uprizorjena v sklopu državne proslave ob dnevu reformacije leta 2019 ter da je avtor več nagrajenih aranžmajev na Maroltovem tekmovanju in Tekmovanju parov v ljudskih plesih.

Miha in Klemen se že nekaj časa intenzivno pripravljata na koncerte in druge nastope, s katerimi bosta pričela konec meseca avgusta. Med drugim ju lahko 27. avgusta slišite na dveh dogodkih v okviru Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, 29. avgusta na koncertu v Muzeju baroka v Šmarju pri Jelšah v sklopu »Rokovega poletja 2023« ter 31. avgusta prav tako na koncertu na Gradu Sevnica. O vseh podrobnostih svojih nastopov bosta sproti obveščala javnost tudi na socialnih omrežjih, kjer bo na voljo več informacij.

Leave a Reply